Print

1st circular for 2016-2017

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε μια καλή και προσοδοφόρα σχολική χρονιά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας μας για την αναβάθμιση του μαθήματος των Αγγλικών στη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση και την ανάκτηση των 2,5 περιόδων που έχουν αποκοπεί από το μάθημα μας συνεχίζεται.

Στα πλαίσια αυτής μας της προσπάθειας, στο εγγύς μέλλον θα αποσταλεί για άλλη μια φορά επιστολή στον Υπουργό Παιδείας μετά από πρόσφατες δηλώσεις του σε ιδιωτικό κανάλι σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑ, για την υποβάθμιση του μαθήματος. Η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις μας και τα επιστημονικά επιχειρήματα και μελέτες μας, καθώς και το επαναλαμβανόμενο αίτημα μας να έχουμε επιτέλους συνάντηση μαζί του, αφού είμαστε ο μοναδικός κλάδος που ο ΥΠΠ αρνείται πεισματικά να δει.  Επίσης αναμένουμε συνάντηση με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος  καθώς και με την αντίστοιχη Επιτροπή για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τεχνικής Εκπαίδευσης για απαντήσεις στα προβλήματα του μαθήματος που τους έχουμε παραθέσει παλαιοτέρα

Στόχος μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου μαθητή που έχει το δικαίωμα να μάθει την πρώτη γλώσσα παγκοσμίως σε καλό επίπεδο (Β2 στην κλίμακα ΚΕΠΑ) δωρεάν μέσα στο δημόσιο σχολείο .

Τελειώνοντας, σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας στον κοινό μας αγώνα για την επαναφορά του μαθήματος των Αγγλικών στην θέση που του αξίζει.

Προσδοκούμε στην συνέχιση της αγαστής μας συνεργασίας .

Με τους χαιρετισμούς μας,

Δ.Σ. ΠΑΣΥΚΑ

Hits: 3178